Persoon te water in Westerschelde

01 oktober 2021 19:08

Diverse hulpverleners, waaronder reddingboten van KNRM reddingstations Breskens en Hansweert, zijn vanmiddag uitgerukt na een melding over een drenkeling in de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen. De drenkeling is uit het water gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 14:05 uur ontving Kustwacht Nederland een verontrustende melding over een mogelijke drenkeling nabij Terneuzen. Direct werden de vrijwilligers van KNRM reddingstations Breskens en Hansweert, een Search-and-Rescue (SAR) helikopter en het kustwachtvliegtuig gealarmeerd. Ook vaartuigen van Multraship en een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat spoedden zich ter plaatse.

Terwijl reddingboten Zeemanshoop (Breskens) en Jan van Engelenburg (Hansweert) nog onderweg waren kwam het bericht dat de drenkeling was aangetroffen en door een boot van Multraship uit het water was gehaald. Zij zijn direct gestart met reanimatie. Vervolgens is de drenkeling door de SAR-helikopter van boord gehaald en aan wal gebracht. Aldaar stonden ambulanceteams en een traumahelikopter paraat voor verdere medische zorg. Vrijwilligers van KNRM Hansweert hebben ondersteund bij de reanimatie aan wal. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.